Місцеві вибори: поліція відкрила три кримінальних провадження

Читать на русском
Впродовж минулої доби, 21 листопада, до поліції надійшло 61 повідомлення про порушення виборчого процесу. За трьома з них правоохоронці відкрили кримінальні провадження.
Фото з відкритих джерел

Впродовж минулої доби, 21 листопада, до поліції надійшло 61 повідомлення про порушення виборчого процесу. За трьома з них правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Зазначається, що протягом «дня тиші» повідомлення про порушення виборчого законодавства надходили до органів Нацполіції у Дніпропетровській (27), Миколаївській (9), Львівській (7), Донецькій(5), Запорізькій (5), Черкаській (4), Закарпатській(2), Полтавській(2) та Рівненській(1) областях.

Ці повідомлення стосувалися незаконної агітації (42), підкупу виборців (14), порушення ведення реєстру виборців (4) та шахрайства (1).

Поліцейські склали два адміністративні протоколи за ст. 212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації) КУпАП у Дніпропетровській та Львівській областях.

До ЄРДР унесено відомості щодо трьох кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України у Донецькій, Запорізькій областях та місті Черкаси.

Нагадаємо, сьогодні в 11 містах України проходить другий тур виборів мера.

Спостерігачі фіксують нечисленні порушення виборчого процесу, серед яких спроби сфотографувати бюлетень та недостатню кількість урн і кабінок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: