У Зеленського заявили про стабілізацію ситуації з коронавірусом

Читать на русском
Під час сьогоднішньої наради за участю президента Володимира Зеленського говорили про рівень захворюваності коронавірусом.
Фото: president.gov.ua

За минулий тиждень в Україні стабілізувалася ситуація із захворюваністю на коронавірус.

Про це сьогодні під час наради з питань запобігання поширенню коронавірусної хвороби заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Також прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що протягом останніх двох тижнів кількість пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні тримається в районі позначки у 28 тисяч.

Президент Володимир Зеленський, який сьогодні вперше з'явився в Офісі після одужання від коронавірусу, поцікавився, чи покращилася ситуація із носінням масок. Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що було виписано 1 300 штрафів за порушення щодо носіння масок.

Було констатовано, що українці в цілому стали відповідальніше ставитися до заходів карантину.

Пандемія COVID-19: хто з глав держав та світових лідерів хворів на коронавірусБорис Джонсон, Дональд Трамп, Олександр Лукашенко та Анджей Дуда – всі вони мали коронавірусну хворобу.

«Карантин «вихідного дня» та додаткові заходи безпеки дають свої результати. Ми маємо зробити все, щоб уникнути повного локдауну. Поки що статистика показує, що нам вдається стримувати прогнозоване зростання. Також важливо відновити всі економічні програми й почати нові, щоб допомогти якомога більшій кількості людей», - заявив Зеленський.

Голова уряду Денис Шмигаль повідомив, що минулого тижня за дорученням президента Кабмін розробив план дій з підтримки бізнесу та окремих галузей.

«А вже на цьому тижні Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства має доопрацювати показники по підтримці окремих галузей, які постраждали через введення карантину», - зазначив глава уряду, додавши, що держава підтримає підприємців.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 10 945 осіб, зафіксовано 124 летальних випадки, 4143 пацієнти одужали. Добовий показник захворюваності традиційно знизився після вихідних.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: