Пандемія COVID-19: хто з глав держав та світових лідерів хворів на коронавірус

Читать на русском

Рік тому у Китаї був зафіксований перший випадок COVID-19. За цей час пандемія коронавірусу охопила більшість країн світу та вразила понад 55 млн людей на планеті. Не оминула недуга й сильних цього світу. «Слово і діло» пропонує пригадати, хто зі світових лідерів та президентів держав вже хворів на COVID-19.

Одним з перших високопосадовців, кого вразив коронавірус, став князь Монако Альбер ІІ, який занедужав через тиждень після офіційного оголошення ВООЗ пандемії COVID-19.

Про те, що князь Монако хворий, стало відомо 19-го березня. За десять днів до того він був на одному заході з британським принцом Чарльзом, який врешті теж захворів.

На 16 день пандемії занедужав прем’єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон. Спочатку — у легкій формі, але згодом британського прем’єра шпиталізували до лікарні Сент-Томас, де його довелося навіть підключити до кисню (але не до апарата штучної вентиляції легенів).

Наречена Джонсона Керрі Сімондс на той час була вагітна і також інфікувалася новим коронавірусом, але швидко одужала.

Через місяць 27 квітня Джонсон повернувся до виконання обов'язків прем'єр-міністра після того, як одужав. Через 2 дні його наречена народила здорового хлопчика.

17 листопада Донсон заявив, що йде на самоізоляцію після контакту із членом парламенту, який захворів на коронавірус. Прем’єр повідомив у Twiiter, що почувається добре і в нього немає симптомів. Політик заявив, що працюватиме у своїй квартирі на Даунінг-стріт та продовжить керувати реакцією уряду на епідемію.

На 205 день пандемії злий рок спіткав президента США Дональда Трампа, коли у розпал виборчої кампанії 1 жовтня він з’ясував, що захворів. До речі, Трамп переважно відмовляється носити маску і під час офіційних церемоній не надто дотримується соціальної дистанції.

Підхопила коронавірус також дружина Трампа Меланія, а пізніше – й їхній син. Трамп провів три дні в медичному центрі ім. Волтера Ріда, перш ніж 5 жовтня повернувся в Білий дім.

Пізніше лікар Дональда Трампа Шон Конлі заявив, що у президента США не спостерігаються симптоми недуги, а аналізи показали, що у нього є антитіла до Covid-19. Сам Трамп заявив, що готовий стати донором плазми крові для хворих на COVID-19.

Президент Польщі Анджей Дуда зліг із коронавірусом 23 жовтня, саме тоді, коли країна била рекорди з добового приросту інфікованих до 12 тис. 107 нових випадків зараження за добу.

Пікантності ситуації додавав той факт, що у жовтні Дуда перебував з дводенним візитом в Україні. Він зустрічався з українським президентом Володимиром Зеленським у Києві та Одесі.

Український президент занедужав на 243-й день пандемії 9 листопада, коли в Україні також рівень захворюваності підскочив до 10-12 тис. нових випадків на добу. Наразі Володимир Зеленський перебуває у відомчій лікарні «Феофанія», де також лікуються від COVID-19 керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Спікер Верховної ради Дмитро Разумков лікується вдома. Щодо нардепів, то в Раді вже перехворів кожен шостий парламентар.

Раніше «Слово і діло» дослідило, в яких країнах запроваджували режим надзвичайної ситуації у зв’язку із пандемією.

Також ми писали, в яких країнах протестували проти карантину через коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: