Протести в Білорусі: Тихановська подякувала українцям

Читать на русском
Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська подякувала українцям за солідарність та підтримку протестів в її країні.

Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська подякувала українцям за солідарність та підтримку протестів в її країні.

Про це вона сказала в п'ятницю, 23 жовтня, у своєму відеозверненні в рамках Київського Безпекового Форуму, повідомляє УНН.

«Я захоплююся духом солідарності, який можна почути від України та української нації щодо Білорусі. Спасибі, наші дорогі брати й сестри, за підтримку наших мирних протестів», - сказала Тихановська.

Вона зазначила, що зокрема відчуття незгоди надихнуло українську революцію, так само було і в випадку Білорусі. Тихановська підкреслила, що білорусів надихнула готовність народу України «боротися за свою гідність, за національну свободу, за свої права і свою Батьківщину».

«Таким самим чином, як ви боретеся за територіальну цілісність України в міжнародно визнаних кордонах, ми боремося за Білорусь і за незалежну націю, за нашу і вашу свободу», - підкреслила вона.

Нагадаємо, в містах Білорусі не вщухають протести, які почалися відразу після виборів президента 9 серпня.

При цьому в МВС Білорусі допустили, що почнуть застосовувати щодо мітингувальників бойову зброю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: