Вибори в США: у Джорджії підтвердили перемогу Байдена

Читать на русском
Перерахунок голосів за кандидатів на пост президента США в американському штаті Джорджія, який був проведений через невеликий розрив між Дональдом Трампом та Джо Байденом, підтвердив перемогу останнього.
Фото: Jessica McGowan / Getty Images

Ручний перерахунок голосів за кандидатів на пост президента США в американському штаті Джорджія, який був проведений через невеликий розрив між Дональдом Трампом та Джо Байденом, підтвердив перемогу останнього.

Про це з посиланням на заяву держсекретаря штату Бреда Рафенспергера пише CNN.

«За остаточними результатами перерахунку, Байден переміг Трампа на 12 284 голоси. Це трохи менше для Байдена, у порівнянні з результатами попереднього підрахунку», - розповів Рафенспергер.

Зазначається, що під час перерахунку було виявлено понад 5,8 тисяч неврахованих бюлетенів, що дало Трампу близько 1400 нових голосів. Він вже назвав це доказом порушень.

Водночас, офіційні представники, які відповідають за проведення виборів у штаті, підтвердили відсутність масштабних фальсифікацій або порушень під час голосування та визначення результатів.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах закінчився підрахунок голосів виборців, які були віддані за кандидатів на пост президента США під час виборів 3 листопада. За результатами голосування перемогу здобув кандидат від Демократичної партії Джо Байден – він отримав 306 голосів виборників з 270 необхідних для перемоги.

Його конкурент, чинний президент США, республіканець Дональд Трамп звинуватив Байдена та ЗМІ у фальсифікації результатів виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: