Держказначейство призупинило виплати – нардеп

Читать на русском
Держказначейство припинило виплати з держбюджету. Як заявив нардеп Ярослав Железняк, неоплачені фінансові зобов'язання казначейства перевищили 7 мільярдів гривень.
Фото: facebook/Yan Dobronosov

Держказначейство України призупинило виплати з держбюджету. Станом на середину листопада в казначействі неоплачені фінансові зобов'язання досягли рекордних 7 мільярдів гривень.

Про це повідомив заступник глави комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, заступник голови фракції «Голос» Ярослав Железняк в Facebook.

Скільки коштів залишалося на рахунку Держказначейства в 2010-2020 рокахНа рахунку Держказначейства в липні була рекордна для України сума – 75,7 млрд грн. На початок листопада залишилося 15,1 млрд.

Нардеп розповів, що на цьому тижні він отримав безліч скарг від держустанов і окремих осіб про те, що вони не отримали належні виплати з держказначейства. При цьому всі необхідні платіжки до казначейства «зайшли».

Нардеп припустив, що багато людей одночасно скаржаться не просто так.

«Поки ми перевірили лише наявну інформацію на сайті Казначейства. І там теж дива: «Наявні неоплачені фінансові зобов’язання» (простою мовою – платіжки, які треба оплатити, але не оплатили) різко зросли. До більше ніж 7 млрд гривень. А це рекорд цього року. І це 15 листопада. Зважаючи на кількість скарг, сьогодні вже цифра більше», - написав Железняк.

Він висловив думку, що Держказначейство не стало б самостійно «заморожувати» виплати. Таким чином, констатує нардеп, припинити фінансування більшості витрат вирішила влада.

«Кажуть, що понад тиждень тому був прийнятий документ від уряду, який дуже технічно виглядає, але ... змінює черговість виплат з Казначейства. І як там стало менше грошей, і включився механізм обслуговування тільки «потрібних» платіжок», - додав Железняк, при цьому не став уточнювати, про який саме документі йдеться.

Нагадаємо, раніше у Держказначействі озвучили борги ПФУ.

«Слово і діло» нещодавно оприлюднило докладну інфографіку про залишок коштів на рахунку Держказначейства в 2010-2020 роках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: