З'ясувалося, чому Рада поки не голосуватиме за держбюджет-2021

Читать на русском
Майже 75 народних депутатів хворіють на коронавірус, тому наступне засідання ВР, де мають розглянути бюджет-2021, відбудеться у грудні.
Фото - UA.News.

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський розповів, що більше 70 народних депутатів хворіють на коронавірус, тому наступне засідання ВР відбудуться у грудні.

«У нас близько 75 народних депутатів на сьогодні хворіють Covid–19. Це підтверджений Covid–19. Тому наступне засідання Ради буде тільки на початку грудня, якщо ми його зберемо. Бюджет не готовий. 17 листопада по Бюджетному кодексу ми повинні були проголосувати в другому читанні. Але на сьогодні голосів під бюджет немає. Ми досі не розуміємо основні цифри витрат і доходів цього бюджету», – розповів парламентар у прямому ефірі ток-шоу «Право на владу».

Проєкт бюджету-2021: більше витрат на Мінцифри, правоохоронців та медицинуУ проєкті держбюджету на 2021 року передбачено більше витрат на медицину, освіту й правоохоронні органи.

За його словами, показники законопроєкту про держбюджет свідчать про те, що майже половина його буде витрачена на виплати за боргами в різній формі.

«Слово і діло» проаналізувало, на що і в якому обсязі планують витрачати бюджетні кошти у 2021 році.

Раніше очільник парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів, що проєкт бюджету України на 2021 рік не встигнуть розглянути і ухвалити до 1 грудня.

Як відомо, Верховна рада 5 листопада ухвалила у першому читанні державний бюджет-2021.

Мінфін почав працювати над урахуванням усіх поправок і пропозицій нардепів. Друге читання відбудеться тільки після отримання проєкту бюджету від Кабміну.

Нагадаємо, торік бюджет-2020 у ВР ухвалили 14 листопада 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: