Зимові свята: чи відзначатимуть українці Новий рік із розмахом

Читать на русском
Дмитро Яблоновськийфінансовий аналітик

В уряді очікують, що карантин «вихідного дня» має дати результат уже за 2-3 тижні. Водночас наближаються новорічні свята, і, ймовірно, обмеження діятимуть і у святковий період. У коментарі «Слово і діло» економіст Дмитро Яблоновський висловив думку, що українці не відзначатимуть Новий рік із розмахом саме через те, що більшість розваг буде просто недоступною.

«Економічна криза і коронавірус вплинули на доходи українців дуже нерівномірно. Скільки люди готові витратити на святкування також залежатиме від того, як буде вирішене питання із бюджетними виплатами, оскільки в нас зараз дефіцит бюджету. З іншого боку, є й бізнеси, які абсолютно нормально себе почувають. І там люди матимуть змогу витратити достатньо грошей на святкування, тому я не думаю, що буде якийсь окремий сценарій», — сказав Яблоновський.

Економіст пояснив, що у новорічні свята може статися так, що не буде фізичної можливості витратити гроші.

Провал голосування за скасування карантину «вихідного дня» та мітинг під ВР. Головне за деньРада не змогла ухвалити постанову, якою рекомендувала би Кабміну скасувати карантин вихідного дня. Активісти під ВР спробували прорвати оточення силовиків і потрапити у парламент. Пікет почав набирати обертів після провалу голосування за відстрочку РРО.

«Абсолютно інша річ – це пандемія. Ми не знаємо, як працюватимуть заклади, кав'ярні, ресторани, чи будуть дозволені корпоративи. Тому з точки зору фінансових можливостей – вони будуть, а з точки зору фізичних – це велике питання. Зараз у нас карантин «вихідного дня», але що буде в той період важко сказати, тому це не лише економічне питання. Якщо фізично немає змоги витратити гроші, то яка різниця, чи є у вас ці гроші, чи ні. Розмаху не буде не через те, що коштів немає, а через те, що більшість розваг недоступна», — сказав експерт.

Нагадаємо, 16 листопада Рада провалила голосування за скасування карантину «вихідного дня».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: