У «Слузі народу» виключили, що Рада повністю піде на карантин

Читать на русском
У Слузі народу виключають припинення роботи Верховної ради через карантин. Також політсила не допускає і розпуск парламенту.
фото LIGA.net

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко виключає припинення роботи Верховної ради через карантин.

Про це він заявив в середу, 18 листопада, в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Боротьба з COVID-19: чи вдасться розірвати ланцюжок захворюваності новими заходамиКарантин вихідного дня не дасть бажаного ефекту й, зрештою, доведеться переходити до жорстких заходів, вважає експерт.

«Рада не може піти на карантин. Це такий орган, який повинен працювати постійно. У нас є досвід цієї весни, коли ми трохи міняли календарний план і працювали в форматі позачергових засідань», - сказав Корнієнко.

Він нагадав, що зараз йде бюджетний процес, а також існують інші завдання, що вимагають термінового вирішення. При таких обставинах парламент буде працювати в форматі комітетів, позачергових засідань, календарного плану сесії.

Корнієнко додав, що секретаріати комітетів йдуть негайно на самоізоляцію, якщо є хворі на коронавірус.

За його словами, зараз в Раді проводяться всі протиепідемічні заходи, під час кожної перерви пленарного засідання зал кварц і дезінфікують.

При цьому Корнієнко також вважає, що конституційних підстав для розпуску парламенту на даний момент немає і президент навряд чи піде на цей крок.

Нагадаємо, Верховна рада змінила календарний графік роботи на цей тиждень. Нардепи замість пленарних засідань 18-20 листопада будуть працювати в комітетах і групах.

Зараз в парламенті хворіють на коронавірус близько 30 нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: