Ексдиректор ЛБТЗ Тимків намагається оскаржити вирок

Читать на русском
Колишній очільник бронетанкового заводу просить суд переглянути за виключними обставинами обвинувальний вирок за брехню в декларації.
Роман Тимків

Колишній директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків подав заяву про перегляд обвинувального вироку за недостовірне декларування через рішення Конституційного суду України про скасування відповідальності за цей злочин.

За заявою відкрите провадження Вищим антикорупційним судом 2 листопада, повідомляє «Слово і діло».

У заяві адвоката Тимківа вказується, що його визнали винним у недостовірному декларуванні за результатами затвердження угоди про визнання винуватості та оштрафували на 51 тисячу гривень із позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов'язаною з управлінням державними підприємствами на строк 3 роки. Однак, КСУ визнав неконституційною статтю про недостовірне декларування і тому, на думку адвоката ексдиректора ЛБТЗ, є підстави для перегляду вироку за виключними обставинами.

Вивчивши заяву, судді ВАКС відкрили за нею провадження.

В ході досудового розслідування встановлено, що колишній посадовець умисно не відобразив у щорічних деклараціях право користування квартирою у місті Відень (Австрія) вартістю 381 тис. євро, що належить його дружині.

Також, він «забув» вказати у деклараціях відомості про власну компанію, зареєстровану на території Белізу зі статутним капіталом 50 тис. доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: