Законопроєкт про відтермінування обов'язковості РРО відправили на доопрацювання

Читать на русском
Верховна рада відправила на доопрацювання законопроєкт про відстрочку обов'язковості запровадження РРО на рік.

Верховна рада в середу, 4 листопада, відправила на повторне перше читання законопроєкт про відтермінування обов'язкового використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО або «касових апаратів»).

Так, за ухвалення законопроєкту №4313 в першому читанні проголосували лише 212 депутатів, при мінімально необхідних 226, а за повторне читання - 254.

Касовий апарат у смартфоні: плюси та мінусиРеєстрація транзакцій через смартфон – позитивний крок, якщо не виникне монополія на програмне забезпечення, вважає експерт.

Документом пропонується перенести на один рік (на 01.01.2022 замість 01.01.2021) вимогу обов'язкового застосування РРО суб'єктами господарювання.

Також пропонується перенесення на рік запровадження спеціального порядку розгляду скарг покупців і компенсації частини штрафних санкцій.

Заступник голови профільного комітету ВР Олександр Дубінський, представляючи законопроєкт, повідомив, що комітет в середу, 4 листопада, вирішив внести в нього ще правки і прив'язати розмір максимального річного доходу ФОП для роботи на спрощеній системі оподаткування до розміру мінімальної зарплати (МЗП) на 1 січня звітного року.

Зокрема, за його словами, для I групи було запропоновано підвищити його з нинішніх 1 млн грн (до 2 квітня цього року - 0,3 млн грн) до 245 МЗП, що з 1 січня 2021 року складе 1,47 млн ​​грн. Для II групи - з 5 млн грн (було 1,5 млн грн) - до 1230 МЗП (7,38 млн грн), для III групи - з 7 млн ​​грн (було 5 млн грн) - до 1720 МЗП (10,32 млн грн).

Крім цього, комітет запропонував підвищити з 1 млн грн до 820 МЗП (4,92 млн) річний дохід, при перевищенні якого будь-який «спрощенець» незалежно від виду діяльності повинен застосовувати РРО.

Нагадаємо, в податковій назвали кількість програмних РРО, які вже є у них на обліку.

«Слово і діло» раніше розповідало, як користуватися програмним РРО.

Також ми дізнавалися думку експертів - які плюси і мінуси касового апарату в смартфоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: