Згвалтування в Кагарлику: досудове слідство завершено

Читать на русском
Зґвалтування і тортури в Кагарлику. Досудове розслідування завершено. Всього в справі п'ять фігурантів.
фото: ОГПУ

Прокурори спільно зі слідчими ДБР завершили розслідування справи про зґвалтування і тортури в Кагарлицькому відділі поліції.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора у понеділок, 16 листопада.

У поліції запровадять відеофіксацію слідчих дій після інциденту в Кагарлику – міністрУ поліції запровадять систему відеофіксації слідчих дій після інциденту в Кагарлику – сказав Арсен Аваков.

Як повідомляється, в справі фігурують п'ятеро співробітників поліції. Всім їм інкримінують тортури, насильницьке викрадення і зґвалтування (ст. 127, ст. 146-1, ст. 152 ККУ).

Слідству вдалося з'ясувати, що 5 співробітників Кагарлицького відділу поліції для розкриття злочинів катували і незаконно позбавляли волі людей. Зокрема, в січні 2020 року троє поліцейських наносили двом постраждалим тілесні ушкодження, перевозили їх в багажнику, застосовували електричний струм, прикували наручниками до батареї.

Також за іншим фактом, який стався у травні 2020 року, з метою отримання зізнання, потерпілому було завдано 17 ударів руками та ногами по різним частинам тіла, внаслідок чого він отримав тілесні ушкодження легкого та середнього ступенів тяжкості.

Окрім того, у травні 2020 року один із правоохоронців, перебуваючи у своєму службовому кабінеті, застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка.

Він вдягав на неї протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував її.

«Керівник відділення, в свою чергу, знав про існування такої практики, проте не вживав жодних заходів реагування на неправомірні дії підлеглих. Після завершення ознайомлення сторони захисту з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт буде направлений до суду», - заявили в ДБР.

Нагадаємо, в жовтні Голосіївський райсуд відпустив під домашній арешт поліцейського Ярослава Леваднюка, який є одним з підозрюваних у справі про зґвалтування в Кагарлику.

Зараз вартою залишаються колишній начальник відділу поліції Микола Кузів та його підлеглий Сергій Сулима.

При цьому штат поліції в Кагарлику повністю скоротили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: