Штат поліції в Кагарлику повністю скоротили

Читать на русском
Згвалтування в Кагарлику. Після скандалу повністю скоротили штат місцевого райвідділу поліції.

У Кагарлику Київської області після скандалу з тортурами і згвалтуванням повністю скоротили штат місцевого райвідділу поліції.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції Максим Цуцкірідзе на нараді глав силових відомств з проблеми тортур в поліції 4 червня, пише РБК-Україна.

Звіт Авакова: чи є в Раді голоси за відставку глави МВСЗвіт Авакова в Раді не призведе до його відставки, тому що це відіб'ється безпосередньо на Зеленському, вважає експерт.

За його словами, Національна поліція оперативно відреагувала на події в Кагарлику.

«Чотири співробітники були звільнені, 5 відсторонені і 10 притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Штат Кагарлицького відділу поліції скорочено повністю», - зазначив Цуцкірідзе.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова в свою чергу заявила, що випадок в Кагарлику став викликом для всієї системи кримінальної юстиції. Вона також повідомила, що з початку 2020 року прокуратура повідомила про підозру 56 правоохоронцям, у тому числі по 10 фактам катувань.

Нагадаємо, в кінці травня стало відомо, що начальник сектору кримінальної поліції Микола Кузів та оперуповноважений Сергій Сулима катували, а також згвалтували дівчину прямо в місцевому райвідділі поліції Кагарлика.

На сьогодні обидва чоловіки заарештовані.

На зґвалтування і тортури в Кагарлику відреагували в ООН.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: