Названо країни з кращими пенсійними системами в світі

Читать на русском
Дві європейські країни мають найкращі пенсійні системи в світі. У 2020 році вони зміцнили свої позиції, незважаючи на пандемію COVID-19. Це Нідерланди і Данія.
Фото з відкритих джерел.

Нідерланди і Данія посіли два верхні рядки у Глобальному пенсійному індексі. У них найкращі пенсійні системи в усьому світі.

Загалом у рейтингу 39 країн, пише Bloomberg.

До якого віку доживають та скільки грошей отримують пенсіонери в різних країнах світуВ Україні середній розмір пенсії становить тільки 117 євро, а у Франції – майже 1,4 тисячі.

На третьому місці серед країн з найкращою пенсійною системою - Ізраїль, на четвертому - Австралія, а на п'ятому - Фінляндія. США зайняли в рейтингу 18-е місце.

Україна до списку не потрапила.

Також у рейтингу сказано, що у половині з країн ситуація погіршилася через пандемію, скоротилися пенсійні внески, знизилися доходи і при цьому зріс державний борг.

«Це неминуче відіб'ється на майбутніх пенсіях, деяким людям доведеться працювати довше, а інші повинні будуть задовольнятися нижчим рівнем життя при виході на пенсію», - заявив експерт Девід Нокс.

Нагадаємо, «Слово і діло» з'ясувало які пенсійні системи працюють в країнах світу.

Також наші аналітики склали портрет середньостатистичного українського пенсіонера і порівняли його з пенсіонерами в інших країнах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: