Шмигаль відреагував на відмову міст посилювати карантин

Читать на русском
Шмигаль провів селекторну нараду з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19. У міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень уряду.

У міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень уряду. Карантин «вихідного дня» зобов'язані запровадити на всій території України.

Про це заявив сьогодні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на нараді, передає пресслужба уряду.

Шмигаль провів селекторну нараду з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19.

Карантин «вихідного дня»: чергові обмеження чи перешкоджання бізнесуПоки підприємці б'ються над дилемою, чи законно Кабмін урізав їхнє право на ведення бізнесу, так і не прояснилося питання про запровадження НП через карантин.

«Рішення уряду діють безумовно і підлягають виконанню всіма суб'єктами господарювання, які розташовуються на території України. Карантин вихідного дня стосується виключно певного переліку суб'єктів господарювання, які перебувають на території України. Якщо це, наприклад, ТРЦ, то він має бути закритий протягом вихідних», - заявив він.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запевнив, що біля великих торгових об'єктів чергуватимуть представники Національної поліції.

Влада Черкас провела засідання комісії ТЕБ та НС. Схвалено рішення не вводити карантин «вихідного дня» у місті.

Раніше стало відомо, що у Рівному та у Львові поки що не введуть карантин «вихідного дня».

Нагадаємо, Кабмін схвалив рішення про запровадження в Україні карантину «вихідного дня». Він почне діяти з найближчих вихідних 14-15 листопада, з 00:00 суботи та до 00:00 неділі.

Будуть працювати тільки продуктові магазини, аптеки, банки, АЗС та ветеринарні аптеки. Транспорт продовжить роботу, але з обмеженнями за кількістю пасажирів.

Карантин «вихідного дня» буде діяти в Україні до 30 листопада.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: