Влада Франції планує послабити карантин перед Різдвом

Читать на русском
Прем'єр Франції Жан Кастекс оголосив, що жорсткий карантин в країні триватиме щонайменше до початку грудня, але допустив ослаблення обмежень перед Різдвом.
Фото - AFP.

Прем'єр Франції Жан Кастекс оголосив, що жорсткий карантин в країні триватиме щонайменше до початку грудня, але допустив ослаблення обмежень перед Різдвом.

Прем'єр зазначив, що в цьому році Різдво і Новий рік неможливо буде святкувати традиційно, проте якщо люди будуть відповідально дотримуватися карантину, то перед новорічними святами можливі послаблення.

Штрафи за неносіння маски в світі досягають 7 тисяч євроВ Україні хочуть запровадити штрафи за неносіння маски в громадських місцях – в середньому це буде 6,3 євро. У деяких країнах Європи середній штраф сягає тисячі євро.

«Наша мета - мати можливість дозволити послаблення перед різдвяними святами, щоб французи могли провести свято в колі рідних ... але не варто сподіватися, що можна буде організовувати великі святкування для десятків людей, особливо в новорічний вечір», - сказав Жан Кастекс, інформує BFM TV.

Він також додав, що у разі стабілізації ситуації, перші послаблення можливі вже 1 грудня.

Нагадаємо, з 30 жовтня, у Франції діє жорсткий карантин. Виходити з дому можна для поїздки на роботу, до лікаря, для допомоги близькій людині або для прогулянки біля будинку. Також можна відвести дитину до школи.

Ресторани і бари закриті. Виші в країні переведені на дистанційне навчання, однак школи працюють.

В Україні Кабмін схвалив рішення про запровадження в Україні карантину «вихідного дня». Він почне діяти з найближчих вихідних 14-15 листопада, з 00:00 суботи і до 00:00 неділі. Будуть працювати тільки продуктові магазини, аптеки, банки, АЗС та ветеринарні аптеки. Транспорт продовжить роботу, але з обмеженнями за кількістю пасажирів.

Карантин «вихідного дня» буде діяти в Україні до 30 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: