Карантин «вихідного дня»: чи дотримуватимуться українці нових правил

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Кабінет міністрів найближчим часом проголосує за запровадження на території України карантину «вихідного дня», як стверджують у МОЗ. Відповідно до нових правил, обмеження діятимуть тільки у суботу та неділю. У коментарі «Слово і діло» політолог Сергій Биков відзначив, що нові штрафи за неносіння масок матимуть більший ефект, аніж нові обмеження.

«Я сумніваюся, що карантин «вихідного дня» матиме ефект й щось там послабить. Я прихильник більш жорстких заходів, щоби дійсно люди не виходили на вулицю і не контактували. Карантин «вихідного дня» цього не вирішує повною мірою. Наприклад, у низці європейських країн запровадили комендантську годину, у Словаччині взагалі провели національне тестування. Люди, які добровільно не пройшли цей тест, не можуть відходити від свого будинку на велику відстань. Тобто, ефективні жорсткі рішення, які не зупинили би економіку – існують», — сказав Биков.

Биков додав, що запровадження штрафів за неносіння масок матиме більший ефект, ніж карантин «вихідного дня».

Карантин «вихідного дня» Кабмін проголосує найближчим часом – ЛяшкоКарантин вихідного дня в Україні Кабінет міністрів проголосує найближчим часом, заявив Віктор Ляшко.

«Не впевнений, що якийсь реальний результат від цього буде. Людей дисциплінують штрафи та невідворотність покарання. Штрафи за неносіння масок – це правильний крок, адже люди мають чітко розуміти межу відповідальності», — додав експерт.

Водночас, за словами Бикова, повернення тотальних обмежень є недоречним.

«Повний локдаун теж не потрібен, але запроваджувати якісь більш жорсткі заходи, щоби зменшити активність та підвищити відповідальність – важливо. Зараз необхідно максимально популяризувати віддалену роботу, щоби люди могли працювати і дуже добре, що Верховна рада ухвалила відповідний закон», — сказав політолог.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський сьогодні заявив, що карантин «вихідного дня» триватиме кілька тижнів.

У МОЗ пояснили суть карантинних заборон на вихідних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: