Адвокат ексгендиректора «Укроборонпрому» Букіна хотів закритий розгляд справи

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив захиснику колишнього очільника державного оборонного концерну у клопотанні про закритий розгляд.
Павло Букін

Адвокат колишнього генерального директора державного концерну «Укроборонпрома» Павла Букіна просив суд в закритому засіданні розглядати справу його клієнта про недостовірне декларування, однак захиснику відмовили.

Таке рішення 6 травня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Захисник Букіна просив закритий розгляд. Його підтримав і обвинувачений, який зазначив, що у зв'язку з тим, що пред'явлене обвинувачення безпосередньо стосується його особистого та сімейного життя, є підстави для проведення закритого судового розгляду в кримінальному провадженні.

Водночас прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка заперечував проти клопотання сторони захисту.

Вивчивши клопотання, судді відмовили у задоволенні. На думку колегії суддів, це клопотання є необґрунтованим, а тому задоволенню не підлягає. Вони також вважають, що розгляд у даному кримінальному провадженні, з урахуванням принципу гласності та відкритості судового провадження, належить здійснювати у відкритому судовому засіданні.

Як встановлено в ході досудового розслідування, у декларації за 2016 рік Букін вказав доходи, рухоме та нерухоме майно, що належить його цивільній дружині, зокрема дві квартири вартістю понад 3 млн гривень та автомобілі Range Rover, вартість яких сягає 10 млн гривень.

У листопаді 2019 року йому повідомлено про підозру за ст. 366-1 КК України. Пізніше НАБУ і САП завершили слідство у справі.

Нагадаємо, суд продовжив слідство щодо ексгендиректора «Укроборонпрому» Букіна. Також НАБУ отримало доступ до телефонів Букіна та його дружини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: