В Україні на авіабудування будуть виділяти близько 2 мільярдів на рік

Читать на русском
Кабмін затвердив програму розвитку авіаційної промисловості до 2030 року, яка передбачає щорічне фінансування.
фото aeroclub.net.ua

Кабінет міністрів затвердив концепцію Державної програми розвитку авіаційної промисловості до 2030 року, яка передбачає щорічне фінансування.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в своєму Telegram-каналі в середу, 11 листопада.

«Відкрите небо» і оновлення СА: що політики обіцяють по співпраці з ЄвросоюзомВолодимир Зеленський обіцяв підписати договір про відкрите небо з Євросоюзом, Денис Шмигаль – подати близько 30 євроінтеграційних законопроектів.

«Уряд затвердив концепцію Державної програми розвитку авіаційної промисловості до 2030 року. У програмі представлено кілька варіантів розвитку галузі, зокрема базовий варіант, який передбачає фінансування авіаційної галузі з боку держави приблизно на 2 млрд грн щорічно. Це дозволить відновити повномасштабне виробництво цивільних літаків і освоїти повний процес виробництва вертольотів», - написав Шмигаль.

За його словами, обсяг реалізованої продукції в разі виконання програми оцінюється експертами в 300-350 млрд грн за 9 років.

Прем'єр також додав, що буде збережено і створено «десятки тисяч високотехнологічних робочих місць».

Нагадаємо, договір про «відкрите небо» України з ЄС, який може суттєво здешевити авіаперельоти з України, був на порядку денному жовтневого саміту. Однак документ не підписали.

При тому, що переговори щодо цієї угоди завершилися ще в 2013 році.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю «Слово і діло» заявляв, що Україна буде наполягати на підписанні договору на саміті з ЄС в цьому році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: