Ексгендиректор Херсонської ТЕЦ оскаржив вирок від ВАКС

Читать на русском
Обвинувальний вирок колишньому керівнику Херсонської теплоелектроцентралі, якого призначили покарання у вигляді позбавлення волі, оскаржили.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Колишній генеральний директор Херсонської теплоелектроцентралі Богдан Педченко подав апеляційну скаргу на обвинувальний вирок від Вищого антикорупційного суду у справі про зловживання службовим становищем.

За його скаргою відкрили провадження в апеляційні палаті ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 7 липня колегія суддів антикорупційного суду визнала Педченка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем). Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років. Також Педченку заборонили протягом 3 років обіймати деякі посади та призначили 17 тисяч гривень штрафу.

Не погоджуючись з таким вироком, обвинувачений ексгендиректор Херсонської ТЕЦ та його адвокат подали апеляційні скарги. 14 серпня апеляційна палата ВАКС відкрила провадження за їхніми скаргами. Заперечення на апеляції можуть бути подані до 31 серпня.

За версією слідства, Педченко уклав зі службовими особами ТОВ «Квадро-Фінанс» договір про надання безпроцентної поворотної позики. Цей договір був підписаний без відповідного погодження Фонду держмайна та всупереч вимогам постанови Кабінету міністрів України щодо обмеження витрат підприємства і заборони здійснення витрат на будь-яку допомогу до затвердження фінансового плану. Відповідно до умов вказаного документу службовими особами ПАТ «Херсонська ТЕЦ» перераховано кошти в розмірі 8,785 млн гривень на рахунок ТОВ «Квадро-Фінанс», які не повернули підприємству.

Нагадаємо, Херсонський суд передав справу Херсонської ТЕЦ до ВАКС. Пізніше ВАКС оштрафував свідка за неявку до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: