Ще два обвинувальні вироки від ВАКС оскаржили

Читать на русском
Троє обвинувачених вирішили оскаржити винесені їм обвинувальні вироки у справах про одержання неправомірної вигоди.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Суддя Малиновського районного суду міста Одеси Анатолій Целух, колишній слідчий в особливо важливих справах прокуратури Київської області Олександр Павленко і адвокат Олексій Боженок подали апеляційні скарги на два обвинувальні вироки від Вищого антикорупційного суду.

Про це свідчать дані з сайту Судової влади України, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визнав винним суддю Целуха в одержанні 2500 доларів неправомірної вигоди. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років з конфіскацією майна. Також судді заборонили протягом 3 років обіймати певні посади. За даними слідства, Целух отримав неправомірну вигоду за ухвалення рішення на користь громадянина у цивільній справі щодо вирішення житлового спору.

Також колегія суддів ВАКС визнала винними ексслідчого Павленка та адвоката Боженока у зловживанні впливом. Першому суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком до 4 років, а адвокату – до 3 років. Також суд заборонив їм обіймати посади в судах, органах правопорядку і адвокатурі протягом 2 років. За матеріалами справи, у 2016 році Павленко і Боженок вимагали і отримали 50 тисяч за перекваліфікацію підозри Миколі Ільницькому.

Нагадаємо, НАБУ, СБУ і САП викрили Целуха на хабарі. Пізніше йому повідомили про підозру. Також суд визначив судді запобіжним заходом заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: