В Євросоюзі стартує робота над реформою Шенгену

Читать на русском
Єврокомісія організовує перший Шенгенський форум у рамках нового пакту ЄС по імміграції та притулку. Він відбудеться до початку грудня.

Єврокомісія організовує перший Шенгенський форум у рамках нового пакту ЄС по імміграції та притулку. Він відбудеться до початку грудня.

Про це сказав офіційний представник ЄК Крістіан Віганд, повідомляє Інтерфакс у п'ятницю, 6 листопада.

«Шенгенський простір - одне з найбільших досягнень Європейського союзу. У наших спільних інтересах зберегти цілісність і гарне функціонування Шенгенської зони без контролю на внутрішніх кордонах, - сказав він на брифінгу в Брюсселі. - Однак, в останні роки після неодноразових криз Шенгенський простір піддався напруженості».

Представник ЄК відповідав на питання щодо реакції Брюсселя на оголошення президентом Франції Еммануелем Макроном 5 листопада подвоєння сил, що відповідають за контроль на кордонах з сусідами по ЄС, через загрозу терактів і нелегальної імміграції. Макрон закликав ЄС «ґрунтовно відтворити свій Шенгенський простір».

Віганд заявив, що форум визначить орієнтування щодо реформування Шенгенського простору. У цій зустрічі візьмуть участь європейські депутати, представники міністерств внутрішніх справ держав-членів ЄС, тощо.

Він назвав основні елементи майбутньої стратегії щодо Шенгенського простору. До них відносяться посилення контролю і поліпшення управління зовнішніми кордонами, зміцнення співпраці та покращення обміну інформацією, особливо поліцейською, між владою держав-членів ЄС, взаємопов'язана європейська система управління кордонами, посилена підтримка з боку профільних агентств ЄС, поліпшення реалізації прийнятих рішень.

Раніше Іспанія змінила дату відкриття кордонів для країн Шенгенської зони.

Також відзначимо, Макрон закликав країни ЄС переглянути Шенгенську зону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: