Степанов пояснив суть карантину «вихідного дня»

Читать на русском
МОЗ продовжує наполягати на запровадженні карантину вихідного дня, щоб розірвати ланцюг передачі хвороби.
Фото Слово і діло

МОЗ продовжує наполягати на запровадженні карантину «вихідного дня» для того, щоб розірвати ланцюг передачі коронавірусної хвороби.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу у понеділок, 9 листопада.

Карантин «вихідного дня»: чи доцільні нові обмеженняБез обмеження роботи розважальних закладів посилення карантину не буде дієвим, вважає експерт.

«Захворюваність стрімко зростає. У зв'язку з цим ми вирішили посилювати карантинні обмеження. Розуміючи, що у нас крім COVID-19 кепські справи в економіці, повний локдаун, особливо для малого та середнього бізнесу, це буде важко, ми будемо пропонувати карантин вихідного дня. Це означає, що у вихідні дні - з 00 години суботи до 00 понеділка - працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції, інші - ресторани, кафе або інші харчування - виключно на винос. Що стосується ТРЦ, інших магазинів, ми рекомендуємо, щоб вони були закриті», - сказав Степанов.

Він додав, що це стосується і розважальних, масових заходів, які на вихідних будуть під забороною.

Як пояснив глава МОЗ, це робиться для того, щоб розірвати ланцюг передачі COVID-19 від людини до людини і збити хвилю поширення коронавірусу.

«Нам дуже важливо розірвати цей ланцюг передачі хвороби...Це нам дозволить збивати так звану хвилю поширення коронавірусної хвороби в ці два дні», - заявив Степанов.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 8687 осіб. Прі цьому на вихідних був зафіксований новий антирекорд.

Раніше в МОЗ допускали, що карантин «вихідного дня» можуть запровадити вже з наступних вихідних - 14-15 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: