Грузинська поліція застосувала водомети проти демонстрантів у Тбілісі

Читать на русском
Грузинські правоохоронці застосували застосувала водомети проти демонстрантів, які вимагають проведення в країні нових парламентських виборів.
Фото: JAMnews

Грузинські правоохоронці застосували застосувала водомети проти демонстрантів, які вимагають проведення в країні нових парламентських виборів.

Про це повідомляє Agenda Ge.

Зазначається, що поліція застосувала водомети для розгону демонстрантів, які пройшли від центральної алеї на проспекті Руставелі до будівлі Центральної виборчої комісії після того, як лідери керівної партії «Грузинська мрія» відхилили вимоги опозиції звільнити голову ЦВК Тамару Жванію та провести повторні вибори.

У відповідь на це, протестувальники почали кидати каміння у поліцію, яка утворила огорожу навколо будівлі ЦВК. Поліція продовжує застосовувати водомети проти тих, хто наближається до огорожі.

Мітингарі стверджують, що вони не припинять протестувати, поки їх вимоги не будуть виконані.

Протести у Грузії розпочалися на початку листопада, після проведення в країні парламентських виборів. На них керівна партія отримала 48,15% голосів за пропорційною системою, а опозиційний блок «ЄНД - Сила в єдності» - 27,13%.

Опозиція заявила про «тотальну фальсифікацію» підсумків парламентських виборів у Грузії та анонсувала перманентні акції протестів доти, поки в країні не буде призначено дострокове голосування.

Нагадаємо, після парламентських виборів в Киргизстані 4 жовтня в Бішкеку спалахнули масові антиурядові протести.

Також ми писали, що десятки тисяч тайців вийшли на вулиці Бангкока, вимагаючи відставки чинного прем’єр-міністра країни Праюта Чан-Очі та прийняття нової Конституції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: