У Таїланді почалися масштабні антиурядові протести

Читать на русском
Десятки тисяч тайців вийшли на вулиці Бангкока, вимагаючи відставки чинного прем’єр-міністра країни Прают Чан-Очі та прийняття нової Конституції.
Фото: REUTERS

Десятки тисяч тайців вийшли на вулиці Бангкока, вимагаючи відставки чинного прем’єр-міністра країни Прают Чан-Очі та прийняття нової Конституції.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що протестувальники провели мітинг біля Монументу демократії, неподалік від королівського палацу. Прихильники короля та силовики теж вийшли на вулиці, щоб не дати мітингарям пошкодити будівлю.

Головними вимогами демонстрантів були обмеження повноважень короля в оновленій Конституції та відставка прем’єра, який прийшов до владу після військового перевороту у 2014 році. Його уряд протестувальники звинувачують у провальній соціальній та економічній політиці. Закидають прем’єру і наступ на демократію в країні.

Акція протесту почалася зранку у середу. Протягом дня неодноразово ставалися сутички між прибічниками короля і силовиками з одного боку та прихильниками демократичних перетворень в країні з іншого, в ході яких правоохоронці затримали кілька десятків людей.

Вночі демонстранти розбили табір перед резиденцією прем’єр-міністра. Вони вимагають негайної відставки політика.

Нагадаємо, протести у Таїланді тривають вже не один місяць. Наймасштабніша акція пройшла у вересні. Тоді кілька десятків тисяч протестувальників зібралися на дводенну акцію протесту у Бангкоку.

Її учасники встановили перед Великим палацом Бангкока меморіальну дошку, яка символізує, що влада в країні належить тільки тайському народу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: