Президента Косово заарештували в Гаазі

Читать на русском
Президента Косово Хашима Тачі взято під варту в Гаазі. Його звинувачують у вчиненні військових злочинів та злочинів проти людства під час війни у Косово в 1990-х роках.
Фото з відкритих джерел

Президента Косово Хашима Тачі взято під варту в Гаазі. Його звинувачують у вчиненні військових злочинів та злочинів проти людства під час війни у Косово в 1990-х роках.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура міжнародного суду щодо злочинів у Косово.

Зазначається, що Тачі звинувачують у заподіянні тортур, незаконних арештах громадян, жорстокому поводженні з людьми та позбавленні життя.

«Військові злочини у вигляді незаконних арештів, жорстокого поводження, тортур та вбивств, а також злочини проти людства у вигляді ув’язнення та інших негуманних дій, катувань, позбавлення життя, викрадення людей та їх переслідування вчинялися у період з березня 1998 року до вересня 1999 року», - зазначили у прокуратурі.

Злочини нібито відбувалися по всій території Косова і в Північній Албанії і були вчинені членами Визвольної армії Косово проти сотень мирних жителів і осіб.

У повідомленні також сказано, що крім Тачі, в слідчий ізолятор відправили колишнього спікера парламенту Косова Кадрі Весєлі, одного з польових командирів Визвольної армії Косова Реджепа Селимі і екс-главу парламенту Якупа Краснічі.

Напередодні, через звинувачення Тачі у військових злочинах, він подав у відставку.

Нагадаємо, Україна зробила крок до визнання незалежності самопроголошеної держави Косово, колишнього автономного краю у складі Сербії.

Також ми писали, що Сербія і Косово домовилися про нормалізацію економічних зв’язків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: