Через рішення КСУ проведення аудиту НАБУ буде поза законом – бюро

Читать на русском
У Національному бюро нагадали, що через попереднє рішення конституційних суддів за півтора місяця втратять чинності деякі норми закону про НАБУ.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)фото: пресслужба НАБУ

Національне антикорупційне бюро нагадало, що через рішення Конституційного суду України від 16 вересня за півтора місяця опиниться поза законом низка норм закону «Про НАБУ».

Про це йдеться в заяві пресслужби відомства.

«Через визнання неконституційними повноважень президента, передбачених Законом «Про НАБУ», менш як за півтора місяця поза правовим полем опиняться такі питання, як: призначення та звільнення директора Національного бюро, здійснення незалежного аудиту інституції, обрання і функціонування Ради громадського контролю при НАБУ», – інформують у бюро.

У НАБУ додали, що ця ситуація потребує негайного врегулювання. Там також нагадали, що раніше Конституційний суд позбавив НАБУ можливості через суд анулювати корупційні для державних підприємств угоди, фактично декриміналізував незаконне збагачення та нещодавно звільнив від відповідальності за неподання декларації.

Нагадаємо, Конституційний суд визнав неконституційними повноваження президента України про призначення та звільнення директора НАБУ, призначення за своєю квотою аудитора діяльності Національного бюро, а також створення Ради громадського контролю при НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: