У МОН готові вже в 2021 році пільгово зараховувати до вишів дітей загиблих від COVID медиків

Читать на русском
МОН внесе зміни до умов прийому у виші на 2021 рік через ініціативу Зеленського щодо пільг дітям медиків, які загинули від COVID.
Фото з відкритих джерел.

МОН внесе зміни до умов прийому у виші на 2021 рік після ухвалення парламентом президентського законопроєкту щодо пільг дітям медиків, які загинули від COVID.

Про це повідомив у Telegram в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет.

«Після ухвалення парламентом президентського законопроекту, згідно з яким діти померлих внаслідок коронавірусу медиків матимуть спеціальні умови вступу (як і діти, батьки яких загинули під час бойових дій на Донбасі) до закладів вищої та фахової передвищої освіти, МОН оперативно внесе зміни до умов прийому на 2021 рік», - пояснив чиновник.

За його словами, державна підтримка передбачатиме повну або часткову оплату навчання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, надання пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти, соціальну стипендію, безоплатне проживання в гуртожитку (інтернаті).

Раніше Зеленський дав доручення гарантувати можливість дітям медичних працівників, які загинули внаслідок ускладнень від коронавірусної хвороби, здобути вищу освіту за державний кошт.

В Україні 212 медичних працівників померли через коронавірус. Загалом від недуги померла 7731 людина.

Нагадаємо, влітку Рада ухвалила президентський законопроект № 3734 про вступ дітей з окупованих територій до вищих навчальних закладів без ЗНО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: