МОЗ підготувало законопроект про супровід медпрацівників поліцією

Читать на русском
Законопроект про супровід медиків поліцією можуть протягом місяця внести в парламент. Також можуть підготувати ініціативу про посилення покарання за напад на медпрацівників.
Слово і діло

Міністерство охорони здоров'я підготувало законопроект, який передбачає, що при необхідності медичних працівників буде супроводжувати поліція.

Про це в інтерв'ю «Слово і діло» повідомив міністр Максим Степанов.

«Ми подали законопроект, зараз він проходить узгодження. Ми хочемо, щоб при необхідності медичні працівники мали супровід Національної поліції при виконанні ними службових обов'язків. Якщо, наприклад, екстрена медична допомога бачить, що їм потрібен супровід, Національна поліція зобов'язана надати цей супровід. Це перше. По-друге, ми вважаємо, що в наших лікувальних установах, в швидкій допомозі, в приймальних відділеннях, які чергують, обов'язково повинна бути тривожна кнопка, для того, щоб викликати поліцію, яка їх захистить», – розповів міністр. Законопроект можуть подати до Верховної ради протягом місяця.

Крім того, на обговоренні був законопроект про збільшення термінів покарання за напад на медичних працівників. За словами Степанова, таку ініціативу можуть подати народні депутати.

Нагадаємо, міністр фінансів України Сергій Марченко пообіцяв, що в 2021 році зарплати лікарів виростуть не менше ніж на 30%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: