Порушення карантину: поліція розповіла про рейди закладами Києва

Читать на русском
У Києві за добу правоохоронці перевірили понад 350 закладів на дотримання вимог карантину. Майже 60 з них були виписані адмінпротоколи про штрафи.
фото з відкритих джерел

У столиці за минулу добу правоохоронці перевірили понад 350 закладів на дотримання вимог карантину. Майже 60 з них були виписані адмінпротоколи про штрафи.

Про це повідомляє Національна поліція в понеділок, 2 листопада.

Штрафи та карантин: як боротися з порушниками санітарних вимогСпроби скасувати положення карантину у Конституційному суді не впливають на можливість влади притягувати порушників до відповідальності за порушення карантинних обмежень, вважає експерт.

«Тільки за останню добу правоохоронці перевірили 352 таких об'єкти. За порушення вимог ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення на посадових осіб установ складено 56 адміністративних протоколів. Їм загрожує покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 000 гривен», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в поліції розповіли, що на вулиці Великій Васильківській виявили клуб, який працював і приймав клієнтів о 22:30, порушуючи заборону на їх діяльність після 2.

У приміщенні клубу відразу ж провели обшук, під час якого вилучили докази роботи закладу в нічний час документи - чеки, записи з камер спостереження та інші докази.

За фактом порушення відкрито справу за ч.1 статті 325 Кримінального кодексу України (Порушення правил щодо карантину людей).

Нагадаємо, як відомо, в Україні продовжили карантин до кінця року. Розважальним нічним закладам і ресторанам заборонили приймати відвідувачів після 20:00.

Глава МОЗ закликав Раду підтримати законопроект про штрафи за порушення карантину. Зокрема, за відсутність маски.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: