З держбюджету-2020 спрямують понад 500 млн грн на лабораторне обладнання

Читать на русском
Верховна рада направила з держбюджету на цей рік 556 млн гривень на лабораторне обладнання для боротьби з COVID-19.
фото з відкритих джерел

Рада ухвалила в цілому законопроект про внесення змін до держбюджету на 2020 рік. Він дасть можливість запозичити додаткові 556,6 млн грн на закупівлю лабораторного обладнання для боротьби з COVID-19.

Відповідне рішення підтримали 296 нардепів.

Максим Степанов: «840 ШВЛ планували купити за гроші ЄБРР, але ситуація змінилася і їх витратили в інший спосіб»Глава МОЗ Максим Степанов розповів, коли в Україні запровадять медичне страхування і ліцензування лікарів, яке обладнання і в якій кількості закуповують в умовах пандемії коронавірусу, і як професію лікаря збираються робити престижною.

Як зазначив глава комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги і страхування нардеп Михайло Радуцький, цим законом перерозподілили держбюджет, щоб збільшити річні планові призначення МОЗ на 2020 рік на 556,6 млн грн.

«Цим законопроектом розблокується можливість отримання коштів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку для реалізації проєкту «Покращення охорони здоров'я на службі у людей»», - сказав Радуцький під час представлення законопроекту.

Він уточнив, що кошти планується витратити на закупівлю лабораторного обладнання, витратних матеріалів, тест-систем та холодильного обладнання для лабораторних центрів для підтримки заходів боротьби з COVID-19.

Нагадаємо, в інтерв'ю «Слово і діло» глава МОЗ Максим Степанов розповів про плани збільшити кількість тестувань в лабораторіях спочатку до 50 тисяч на добу, а після - до 75 тисяч.

Раніше повідомлялося, що МОЗ хоче наростити число тестувань за допомогою приватних лабораторій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: