Стало відомо, коли ВР розгляне закон про штрафи за відсутність масок

Читать на русском
Законопроект про підвищення штрафів за не носіння масок профільний комітет Ради розгляне 4 листопада, а на голосування його можуть винести 5-6 листопада.
фото Обозреватель

Законопроект про підвищення штрафів за не носіння масок профільний комітет Ради розгляне 4 листопада, а на голосування в зал його можуть винести 5 або 6 листопада.

Про це заявив глава комітету ВР Денис Монастирський в ході засідання погоджувальної ради парламенту 2 листопада.

Скільки коштів витратили на маски та дезінфектори для Ради і КабмінуВерховна рада витратила більше 560 тисяч гривень на маски та дезінфектори. Для Кабміну закуповували тільки антисептики.

Йдеться про законопроект №3891, на ухваленні якого наполягають в МОЗ.

«Кількість хворих говорить про необхідність введення додаткової адміністративної відповідальності за не носіння захисних масок в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті. Це законопроект №3891. Я пропоную представникам фракцій приєднатися до роботи в комітеті. У середу якраз ми розглянемо його на комітеті», - сказав він.

За словами нардепа, розглянути документ в сесійній залі можуть 5-6 листопада. Законопроект можуть ухвалити одразу за основу і в цілому.

«Передбачається відповідальність для громадян у розмірі від 170 до 255 гривень. Давайте розглянемо, можливо в четвер-п'ятницю, цей законопроект в залі», - сказав Монастирський.

Нагадаємо, раніше глава МОЗ Максим Степанов закликав Раду підтримати законопроект Кабміну про посилення відповідальності за відсутність маски.

Також повідомлялося, що на цьому тижні нардепи можуть ухвалити постанову про штрафи для нардепів без масок в залі парламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: