Конфлікт на Донбасі нічим не виправданий – Сайдік

Читать на русском
Збройний конфлікт на Донбасі абсолютно нічим не виправданий – він лише приносить страждання цивільному населенню.
Фото з відкритих джерел

Збройний конфлікт на Донбасі абсолютно нічим не виправданий – він лише приносить страждання цивільному населенню.

Про це заявив колишній спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік в інтерв’ю Укрінформу.

За його словами, немає нікого, кому війна на Донбасі могла б бути вигідною.

«Цей конфлікт, на моє глибоке переконання, нічим не виправданий. Він лише приносить величезні страждання невинному багатомільйонному цивільному населенню. Кому це може бути насправді вигідно?», - зауважив Сайдік.

Він також нагадав, що сторонами цього конфлікту є Росія та Україна, які представлені у ТКГ разом із посередником в особі представника ОБСЄ.

«Росія, Україна та ОБСЄ є членами Тристоронньої контактної групи. Ця група була створена, щоб знайти вирішення конфлікту на Донбасі шляхом реалізації Мінських угод. Очевидно, що ОБСЄ не є стороною конфлікту, а лише посередником у його вирішенні. Тоді неважко відповісти на запитання про сторони конфлікту», - сказав Сайдік, коментуючи твердження влади Росії про те, що вона не є стороною конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, представники ОБСЄ в ТКГ закликали сторони докласти усіх зусиль для проведення якнайшвидшого обміну полоненими на Донбасі за принципом «всіх на всіх».

Також ми писали, що українська сторона під час засідання ТКГ запропонувала координаторам процесу представити план дій з врегулювання ситуації на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: