З початку перемир'я на Донбасі не постраждав жодний цивільний – ОБСЄ

Читать на русском
Після початку дії перемир'я на Донбасі жодного цивільного не було вбито чи поранено під час обстрілів чи перестрілок.
Фото - ukrinform.

Після початку дії перемир'я на Донбасі жодного цивільного не було вбито чи поранено через обстріли чи перестрілки.

Про це розповів голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік під час свого звернення до Постійної ради ОБСЄ у Відні.

Динаміка обстрілів сил ООС: 81 порушення режиму припинення вогню у вересніУ зоні ООС у вересні було зафіксовано 81 обстріл. В результаті загинув військовий, ще 3 отримали поранення. Були також і небойові втрати.

За його словами, зменшення рівня насильства на Донбасі ще раз демонструє, що «за наявності політичної волі можна досягти конкретних результатів на місцях».

Глава місії в Україні також поінформував, що досі залишаються обмеження, накладені на лінії зіткнення підконтрольними Росії збройними формуваннями, що перешкоджає переміщенню спостерігачів ОБСЄ в райони, не контрольовані урядом України.

Нагадаємо, Тристороння контактна група 22 липня домовилася про встановлення повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі з 27 липня.

Режим припинення вогню на Донбасі почав діяти з 27 липня та протримався пів години. Щоправда динаміка обстрілів у серпні, за даними РНБО, різко зменшилася. «Слово і діло» відстежило, скільки було загиблих, померлих та поранених українських військовослужбовців (бойові та небойові втрати) з початку перемир’я 27 липня по 30 серпня 2020 року.

Також наші аналітики відстежили динаміку обстрілів в зоні проведення ООС з 31 серпня по 5 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: