Треті країни не повинні втручатися у війну в Карабасі – Алієв

Читать на русском
Жодна країна, яка не має безпосереднього відношення до конфлікту у Нагірному Карабасі, не повинна втручатися у війну в регіоні.
Фото: РБК

Жодна країна, яка не має безпосереднього відношення до конфлікту у Нагірному Карабасі, не повинна втручатися у війну в регіоні.

Про це заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв в інтерв’ю телеканалу ARD, текст якого наводить «Інтерфакс-Азербайджан».

За словами Алієва, Азербайджан виступає категорично проти залучення до конфлікту у Карабасі третіх країн.

«Ми не хочемо залучення будь-якої третьої країни. Ми також не бачимо можливості залучення будь-якої країни. Оскільки всі сусідні країни – це наші партнери і друзі. Це війна між нами і Вірменією, і всі інші повинні триматися в стороні від неї», - сказав Алієв, уточнивши, що Вірменія намагається втягнути ряд сусідніх країн у війну.

Також президент Азербайджану додав, що, хоча на території країни і знаходяться турецькі винищувачі F-16, але участі у бойових діях вони не беруть.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян в суботу, 31 жовтня надіслав листа президентові РФ Володимиру Путіну, в якому попросив допомогти «забезпечити безпеку».

Пізніше в РФ заявили, що нададуть допомогу Єревану лише за умови переносу бойових дій безпосередньо на територію Вірменії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: