Війна в Карабасі: в РФ назвали умову допомоги Вірменії

Читать на русском
Росія надасть допомогу Вірменії по ситуації з конфліктом в Нагірному Карабасі, тільки за однієї умови.

Росія надасть допомогу Вірменії по ситуації з Нагірним Карабахом, тільки якщо зіткнення будуть перенесені безпосередньо на територію Вірменії.

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС РФ в суботу, 31 жовтня в зв'язку зі зверненням прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна до президента РФ Володимира Путіна.

Азербайджанський таран і турецький гамбіт: чому почалася війна в Нагірному КарабасіТуреччина за допомогою Азербайджану змагається з Російською Федерацією за панування в кавказькому регіоні.

«Відповідно до Договору Росія надасть Єревану всю необхідну допомогу, якщо зіткнення будуть перенесені безпосередньо на територію Вірменії», - заявили в міністерстві.

Разом з тим, в МЗС РФ підтвердили прихильність Російської Федерації союзницьким зобов'язанням щодо Вірменії, в тому числі і по тим, що випливають з двостороннього Договору про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян надіслав листа президентові Росії Володимиру Путіну з проханням про допомогу.

При цьому 30 жовтня Вірменія і Азербайджан відновили мирні переговори щодо Карабаху.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: