Азербайджан відновив контроль над кордоном в Карабасі – Алієв

Читать на русском
У Нагірному Карабасі продовжуються бойові дії між Вірменією та Азербайджаном. Протягом минулої доби під контроль Баку перейшли кілька населених пунктів в районах, які межують з Іраном та Вірменією.
Фото: aze.in.ua

У Нагірному Карабасі продовжуються бойові дії між Вірменією та Азербайджаном. Протягом минулої доби під контроль Баку перейшли кілька населених пунктів в районах, які межують з Іраном та Вірменією, що дозволило азербайджанській армії відновити контроль над державним кордоном.

Про це повідомив президент Азербайджану Ільхам Алієв.

За його словами, азербайджанські військові увійшли до низки селищ, зокрема, до села Коллугишлаг на кордоні з Вірменією та село Агбенд неподалік від перетину офіційних кордонів Вірменії, Азербайджану та Ірану.

Ця територія де-юре належить Азербайджану, але після війни 1988-1994 років входила до так званого «поясу безпеки» невизнаної Нагірно-Карабаської республіки.

У Вірменії на заяву Алієва ще не відреагували.

Водночас, речник очільника невизнаної Нагірно-Карабаської республіки Ваграм Погосян повідомив, що тяжкі бої зараз йдуть вже біля селищ Шехер та Дживані. Вони розташовані біля дороги, що веде до міста Шуша у центрі Нагірного Карабаху.

Нагадаємо, незважаючи на режим припинення вогню, який діє у Нагірному Карабасі, вздовж усієї лінії розмежування продовжується наступ азербайджанської армії.

У п’ятницю у Вашингтоні Державний секретар США Майк Помпео зустрінеться з очільниками МЗС Вірменії та Азербайджану для того, що обговорити шляхи мирного врегулювання ситуації в Карабасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: