Вірменія звернулася до Росії за допомогою щодо Карабаху

Читать на русском
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян 31 жовтня надіслав листа президентові РФ Володимиру Путіну, в якому попросив допомоги.
Фото: Paolo Pizzi / Zuma Press / Global Look Press

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян в суботу, 31 жовтня надіслав листа президентові РФ Володимиру Путіну, в якому попросив допомогти «забезпечити безпеку».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Вірменії.

Історія Карабахського конфлікту: від радянських часів до наших днівЗагострення конфлікту перед розпадом СРСР, Мінська група ОБСЄ, Бішкекське перемир’я та події наших днів.

У листі Пашинян описав ситуацію, що склалася в результаті конфлікту між Азербайджаном і Вірменією в Нагірному Карабасі. Він також в черговий раз звинуватив Туреччину, яка є членом НАТО, у втручанні в цей конфлікт.

«З огляду на наближення бойових дій до кордону Вірменії, які вже мали місце фактів посягань на територію РА, прем'єр-міністр Республіки Вірменія звернувся до президента Російської Федерації за негайним проведенням консультацій з метою визначення роду і розміру допомоги, яку Російська Федерація може надати Республіці Вірменія для забезпечення її безпеки грунтуючись на союзницьких відносин між Вірменією і Росією і статті 2 «Договору про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу» від 29 серпня 1997 року», - сказано на сайті МЗС Вірменії.

Нагадаємо, Вірменія і Азербайджан 30 жовтня відновили мирні переговори щодо Карабаху.

Раніше в ООН назвали число жертв серед цивільного населення Карабаху.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: