Алієв заявив, що Азербайджан готовий до перемов по Карабаху

Читать на русском
Азербайджан готовий припинити бойові дії та розпочати перемови щодо мирного врегулювання конфлікту у Нагірному Карабасі.
Фото з відкритих джерел

Азербайджан готовий припинити бойові дії та розпочати перемови щодо мирного врегулювання конфлікту у Нагірному Карабасі.

Про це заявив, президент Азербайджану Ільхам Алієв в інтерв’ю телеканалу «Fox News».

За його словами, чим швидше почнуться переговори щодо Нагірного Карабаху, тим швидше буде знайдено врегулювання.

«Ми хочемо, щоб військовий шлях зупинився і ми перейшли до переговорів за столом. Військовий фактор призводить до великих збитків і жертв. Тому, чим швидше ми почнемо субстантивні переговори, тим швидше буде знайдено шлях врегулювання конфлікту. Розв'язання конфлікту ґрунтується на територіальній цілісності Азербайджану», - сказав Алієв.

Він також звинуватив Вірменію в тому, що всі ці роки країна «займалася імітацією участі в переговорах» з врегулювання конфлікту.

Водночас, Алієв вважає можливим врегулювання нагірнокарабаського конфлікту дипломатичним шляхом.

Нагадаємо, у Нагірному Карабасі тривають бойові дії на Агдеринському, Фізулі-Гадрут-Джебраїльському і Губадлінському напрямках.

Також ми писали, що державний секретар США Майк Помпео зустрівся з міністрами закордонних справ Вірменію та Азербайджану для того, щоб обговорити з ними мирне врегулювання конфлікту у Нагірному Карабасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: