Правозахисники назвали кількість затриманих у Білорусі

Читать на русском
У перший день загальнонаціонального страйку, який почався після проголошення режиму Лукашенка народного ультиматуму, білоруські силовики затримали вже 347 людей.
Ілюстративне фото: TUT.BY

У перший день загальнонаціонального страйку, який почався після проголошення режиму Лукашенка «народного ультиматуму», білоруські силовики затримали вже 347 людей.

Про це повідомляє правозахисний центр «Весна».

Зазначається, що більшість людей затримали у Мінську. У списку затриманих опинилися учасники акцій протесту та працівники державних підприємств, які підтримали загальнонаціональний страйк.

Окрім білоруської столиці, масові затримання проводили у Бресті, Гродно, Ліді, Могильові.

Вранці біля пункту пропуску великого хімічного підприємства "Гродно Азот" зібралося близько сотні людей. Їх затримала міліція. Робітники відмовляються виходити на свої зміни. До заводу під'їхали 5 поліцейських машин та два автобуси. Працівників підприємства затримали.

Нагадаємо, раніше лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що до 25 жовтня Лукашенко повинен піти у відставку, інакше в країні розпочнеться загальнонаціональний страйк.

Також ми писали, що студенти Білоруського національного технічного університету влаштували акцію протесту, яку розігнали силовики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: