Резніков озвучив причину звільнення Фокіна з ТКГ

Читать на русском
Вітольд Фокін був звільнений зі складу української делегації у  Тристоронньої контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі через те, що його позиція не відповідала тактиці переговорів.
Фото Суспільне

Вітольд Фокін був звільнений зі складу української делегації у Тристоронньої контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі через те, що його позиція не відповідала тактиці переговорів.

Про це заявив сьогодні віцепрем'єр-міністр - міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в ефірі телеканалу Україна 24.

Переговори в ТКГ: як зміниться формат після залучення до дискусії нардепівРішення ТКГ, яким необхідно надати юридичний статус, будуть обговорюватися на рівні міжфракційного об’єднання народних депутатів, вважає експерт.

На питання, чому Фокін був звільнений, Резніков відповів: «Через те, що його позиція, яку він висловлював, вона не відповідає тактиці ведення переговорів, вона не відповідає ідеології української делегації. Тому президент схвалив це рішення».

На уточнююче питання про те, які помилки в тактиці переговорів допустив Фокін, міністр сказав: «Я так думаю, що, як мінімум, в українській делегації до цього моменту не було ніякого сумніву, що триває війна між Україною і Російською Федерацією, що агресором є РФ».

Нагадаємо, 30 вересня президент України Володимир Зеленський своїм указом звільнив Вітольда Фокіна від виконання обов'язків першого заступника голови делегації України в Тристоронній контактній групі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: