Резніков назвав кандидата на посаду спікера ТКГ

Читать на русском
На посаду спікера української делегації в ТКГ у Мінську розглядається кандидатура Маркіяна Лубківського.
Фото ЗІК

На посаду спікера української делегації в ТКГ у Мінську розглядається кандидатура Маркіяна Лубківського, але остаточне рішення мають схвалити голова делегації Леонід Кравчук і президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомив сьогодні на Київському безпековому форумі віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков, передає пресслужба Кабміну.

Переговори в ТКГ: як зміниться формат після залучення до дискусії нардепівРішення ТКГ, яким необхідно надати юридичний статус, будуть обговорюватися на рівні міжфракційного об’єднання народних депутатів, вважає експерт.

За його словами, у Лубківського є досвід, який знадобиться на посаді спікера ТКГ.

«Він був послом України на Балканах, безпосередньо і в Загребі, і в Белграді під час тих подій. Він абсолютно в матеріалі. Плюс ви знаєте, що він був речником МЗС і СБУ. Тому якщо буде схвалене остаточне рішення Кравчуком і Зеленським про його призначення, я вважаю, що це буде хорошим досягненням для української делегації», - підкреслив Резніков.

Раніше Резніков повідомив про те, що Україна веде підготовку до чергового розведення військ на чотирьох напрямках на Донбасі та нового етапу розмінування.

Також нагадаємо, Україна передала до ТКГ списки полонених.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: