Урядова комісія озвучила причини катастрофи Ан-26

Читать на русском
Урядова комісія назвала основні причини катастрофи Ан-26 під Чугуєвом, в якій загинули 26 осіб.
Фото: Facebook/Олег Уруський

Урядова комісія з розслідування катастрофи військового літака АН-26 під Чугуєвом назвала кілька причин, які спричинили трагедію.

Результати розслідування озвучив голова урядової комісії, віцепрем'єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський на засіданні Кабміну в середу, 28 жовтня.

Наймасштабніші авіакатастрофи, що сталися в Україні або з українськими літакамиАвіакатастрофа поблизу Салоніків, Скнилівська трагедія, збиття Boeing біля Донецька та літака МАУ в Тегерані.

За його словами, головними причинами аварії Ан-26 стали відсутність дієвого контролю за організацією польотів з боку посадових осіб Харківського національного університету повітряних сил імені Кожедуба та системні порушення правил польотів в університеті.

Також причинами є недостатня професійна підготовка екіпажу до особливих ситуацій, зліт конвеєром (виконувався 6 польотів поспіль), відмова системи управління двигуна, порушення планової таблиці польотів, додав Уруський.

Підбиваючи підсумок, він назвав 6 факторів, які призвели до аварії літака: відмова системи ПРТ-24 з системи управління лівого двигуна, екіпаж не зміг вирівняти тягу лівого і правого двигуна, випуск екіпажем закрилків на етапі заходу на посадку, несвоєчасне переведення літака на зниження і помилкова побудова траєкторії зниження, штучне створення несиметричності тяги головної установки, неусунення ковзання.

Нагадаємо, 25 вересня військовий літак Ан-26 зазнав аварії біля Чугуєва. На борту перебували 27 осіб, з них 20 — курсанти Харківського національного університету повітряних сил. Загинули 26 осіб. Вижив тільки один курсант.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: