За добу в Україні зробили понад 56 тисяч тестів на COVID

Читать на русском
За минулу добу в Україні лабораторії провели 56 710 тестувань на коронавірусну хворобу. Методом ПЛР — понад 33 тисяч.
Фото Слово і діло

За минулу добу в Україні лабораторії провели 56 710 тестувань на коронавірусну хворобу. З них методом ПЛР — понад 33 тисяч.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у вівторок, 27 жовтня.

Коронавірус в Україні: добовий показник знову наблизився до 7 тисяч хворихЗа минулу добу коронавірус в Україні виявили у 6677 осіб, зафіксовано 126 летальних випадків, 2799 пацієнтів одужали.

«За минулу добу в цілому було здійснено 56 710 тестувань, з них 33 361 методом ПЛР, а також 23 349 досліджень методом ІФА», — сказав міністр.

Нагадаємо, раніше Степанов повідомляв, що міністерство охорони здоров'я України планує до кінця листопада вийти на показник в 50 тисяч ПЛР-тестів на добу.

В інтерв'ю «Слово і діло» голова МОЗ розповів, що на початку епідемії в Україні робили 200 тестів на коронавірус на добу, зараз в середньому - понад 35-40 тисяч на добу. За його словами, такий стрибок став можливий завдяки закупівлі обладнання для лабораторій, навчанню працівників, а також чіткому дотриманню стратегії щодо тестування.

Також він повідомив, що після виходу на показник в 50 тисяч ПЛР-тестів на добу, МОЗ планує робити і 75 тисяч тестів методом ПЛР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: