Обов'язкове медстрахування в Україні можна ввести не раніше 2023 року – Степанов

Читать на русском
Обов'язкове медстрахування в Україні буде не раніше 2023 року, до цього будуть максимально стимулювати добровільне.
Слово і діло

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що обов'язкове медичне страхування можна ввести в Україні не раніше 2023 року. У 2022 році, за його словами, це буде складно.

Про це Степанов розповів в інтерв'ю «Слово і діло».

Міністр зазначив, що завдання на наступний рік – максимально простимулювати добровільне медичне страхування.

«Інтерес пацієнта в тому, щоб йому надавалася медична допомога, як можна більше, як можна ширше, щоб якомога більше лікарських засобів було за програмою «Доступні ліки», щоб він не витрачав на це кошти, щоб були хороші умови в лікарні тощо. Інтерес медичного працівника – щоб він отримував справедливу заробітну плату, щоб він бачив перспективу, і щоб його професія була престижною. І, в тому числі, в таких умовах він готовий максимально слідувати тим критеріям, які встановлені державою. Тому я вважаю, що ми повинні рухатися наступним шляхом: ми повинні максимально простимулювати добровільне медичне страхування, постійно збільшуючи його частку в загальному фінансуванні системи охорони здоров'я, і розглядати те, про що говорив президент: елементи обов'язкового медичного страхування на ті чи інші послуги, вводити його поступово. Щоб це було сприйнято, в тому числі, суспільством», – розповів Степанов.

За словами Степанова, потрібно стимулювати підприємства страхувати своїх працівників, і людей, щоб їм було вигідно страхуватися. «Ми підготували відповідні зміни в наше законодавство, що стосуються також змін до Податкового кодексу. Щоб певні платежі не оподатковувалися», – додав він.

Нагадаємо, в травні парламент ухвалив закон, який підвищує соціальний захист медиків, зайнятих в боротьбі з COVID-19, і членів їх сімей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: