Словенія підтримала створення Кримської платформи – МЗС

Читать на русском
У МЗС України заявили про те, що Словенія підтримує ініціативу створення Кримської платформи.

У МЗС України заявили про те, що Словенія підтримує ініціативу створення Кримської платформи.

Як пише пресслужба відомства, перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова обговорила з послом Словенії в Україні Томажем Менціном питання створення Кримської платформи та мілітаризацію Росією окупованого Криму. Джапарова висловила подяку за підтримку Словенією суверенітету і територіальної цілісності України.

«Словенія підтримує ініціативу створення Кримської платформи», - йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі Джапарова детально поінформувала посла про численні порушення Росією прав людини на тимчасово окупованій території Криму, а також акцентувала увагу на мілітаризації Азово-Чорноморського регіону та перетворенні окупованого Криму на російську військову базу.

Водночас вона заявила про фактичне блокування діяльності української церкви в Криму і підкреслила важливість уваги міжнародної спільноти до релігійної свободи та утисків на окупованому півострові.

Сторони обговорили насичений порядок денний двостороннього співробітництва у рамках міжнародних організацій, а також підтвердили обопільну готовність тісно взаємодіяти в рамках ООН, ОБСЄ із широкого кола питань, що становлять взаємний інтерес.

Своєю чергою посол Менцін підкреслив, що Україна може впевнено розраховувати на підтримку під час головування Словенії у ЄС у другому півріччі 2021 року, а також запевнив, що Любляна продовжуватиме реалізацію заходів на підтримку програми децентралізації в Україні.

Відзначимо, США також готові приєднатися до ініційованого Україною створення Кримської платформи.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України розпочало новий етап взаємодії з міжнародними партнерами по Кримській платформі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: