В МЗС України прокоментували затримання та обшуки кримських татар

Читать на русском
МЗС України висловив протест у зв’язку з черговою хвилею незаконних обшуків і затримань мешканців тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополь.
Кримська солідарність

Міністерство закордонних справ України рішуче протестує у зв’язку з черговою хвилею незаконних обшуків і затримань мешканців тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополь. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Як сказано в заяві, Росія системно застосовує репресії для переслідування та боротьби з журналістами та активістами, продовжує політику утисків всіх незгодних з окупацією, від якої особливо страждають кримські татари.

У МЗС наголосили, що очікують від РФ виконання в повній мірі резолюцій «Територіальна цілісність України», «Ситуація з правами людини у АР Крим та місті Севастополь» та наказу Міжнародного суду ООН щодо застосування запобіжних заходів Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

«Вимагаємо від Росії негайного звільнення затриманих сьогодні чотирьох осіб, а також усіх незаконно утримуваних нею громадян України. На сьогодні, РФ незаконно тримає за гратами близько 100 українських громадян», — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у Криму тривають нові обшуки у кримських татар.

Раніше Зеленський пообіцяв кримським татарам статус корінного народу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: