Протести проти карантину у Чехії: затримано півтори сотні осіб

Читать на русском
Декілька тисяч людей вийшли на вулиці чеської столиці проти запроваджених в країні карантинних обмежень. В ході протестів правоохоронцями були затримані понад 150 осіб.
Фото: REUTERS

Декілька тисяч людей вийшли на вулиці чеської столиці проти запроваджених в країні карантинних обмежень. В ході протестів правоохоронцями були затримані понад 150 осіб.

Про це повідомив керівник чеської поліції Ян Шнейдар.

За його словами, більше сотні демонстрантів затримано на місці акції на Староместській площі в історичному центрі чеської столиці.

Їх підозрюють у порушенні громадського порядку, насильстві проти представників влади або невиконанні вимоги органів влади.

Зазначається, що мова йде про осіб, які були активними учасниками сутичок із поліцейськими під час розгону демонстрації, внаслідок яких постраждало 20 правоохоронців.

Ще 50 осіб були затримані перед акцією протесту – у них виявили предмети, які могли бути використані для нанесення поранень іншим людям.

Участь в акції протесту взяли близько 2 тисяч учасників, тоді як влада дозволяє масові заходи за участі не більше 500 осіб. Більшість з протестувальників були без масок на обличчі.

Щоб розігнати радикально налаштованих протестувальників, які кидали у правоохоронців петарди і різні предмети, силовики застосували газ і водомет.

Нагадаємо, на вулицях Бангкока тривають багатотисячні протести. Тисячі людей на вулицях Бангкока вимагають прийняття нової Конституції та відставки чинного прем’єр-міністра країни Праюта Чан-Очі.

Також ми писали, що, під час недільного Партизанського маршу у Білорусі, силовики затримали майже дві сотні протестувальників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: