В ОБСЄ заявили про обстріли дронів СММ на Донбасі

Читать на русском
На Донбасі по дронах Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ ведуть прицільний вогонь, а камери спостереження ушкоджують або знищують.
Фото - osce.org

На Донбасі по дронах Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ ведуть прицільний вогонь, а камери спостереження ушкоджують або знищують. Це перешкоджає роботі місії.

Про це заявив Марк Етерінгтон, заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Які втрати були на фронті під час перемир’я в серпніПротягом місяця з початку перемир’я в зоні проведення ООС пішли з життя 6 українських військовослужбовців і 3 зазнали поранень.

За його словами, камери місії розміщені вздовж усієї лінії зіткнення, протяжність якої складає близько 480 км.

«Наші камери ушкоджують або в деяких випадках навіть знищують. Вже, в деякому сенсі, стало звичним, що по наших дронах ведуть прицільний вогонь і часом виводять з ладу. Очевидно, що ці події несприятливо впливають на нашу роботу, з урахуванням того, що ми постійно і дуже чітко говоримо про те, що ми повинні мати можливість повноцінно виконувати всі положення нашого мандата без будь-яких обмежень або перешкод», - зазначив Етерінгтон.

Він розповів, що місія ОБСЄ використовує три види безпілотників уздовж лінії зіткнення.

«Наші дрони літають постійно. Ми можемо здійснювати їхні польоти для моніторингу як локально, в окремих місцях, так і вздовж всієї лінії зіткнення, в тому числі у непідконтрольних уряду прикордонних районах. Ми використовуємо ці безпілотники, щоб доповнити роботу наших патрулів», - додав представник СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, ОБСЄ зафіксувала понад 800 порушень режиму «тиші» на Донбасі.

«Слово і діло» відстежило, скільки було загиблих, померлих та поранених українських військовослужбовців (бойові та небойові втрати) з початку перемир’я 27 липня по 30 серпня 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: