Опалювальний сезон: до тепла підключили менше половини будинків

Читать на русском
Рішення про початок опалювального періоду схвалюють органи місцевого самоврядування за фактом, коли протягом трьох діб середньодобова температура повітря нижче 8 градусів тепла.
24 канал

В Україні з 15 жовтня стартувало підключення до тепла житлового фонду та об'єктів соціальної сфери. Станом на 26 жовтня до опалення підключено понад 45% житлових будинків і майже 57% об'єктів соціальної інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад і територій України.

Рішення про початок опалювального періоду схвалюють органи місцевого самоврядування за фактом, коли протягом трьох діб середньодобова температура повітря нижче 8 градусів тепла.

Старт опалювального сезону: які проблеми з підключенням тепла можуть виникнутиЧерез борги на ринку природного газу в деяких населених пунктах України ситуація може виявитися критичною і владі доведеться домовлятися про реструктуризацію боргів, вважає експерт.

«Так, якщо зараз в центрі та на півночі країни підключення житлових будинків і об'єктів соціальної інфраструктури до опалення триває повним ходом, то на півдні країни, зокрема, в Херсоні та Миколаєві опалювальний період ще не починався, а в Одесі та Запоріжжі підключено лише 5 -10% будівель», - сказала заступник міністра розвитку громад і територій України Наталія Хоцянівська.

Зараз по Україні з 81637 житлових будинків, підключені до тепла 37220 будинків (45,6%), а з 31521 об'єктів соціальної сфери опалюється 17907 установ (56,8%). З них - 8619 дитсадки (66,6%), 7459 школи (47,7%) і 1829 установи охорони здоров'я (62,2%).

На 100% підключений житловий фонд в Закарпатській, Івано-Франківській і Тернопільській областях. У Рівненській, Чернігівській та Житомирській області цей показник на рівні 97-99,9%.

Раніше в Вінниці стартував опалювальний сезон для лікарень і шкіл.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: